ANTTI KEMPPAINEN
valokuvaaja

Olen Antti, muotokuvaaja Hämeenlinnasta. Kuinka minusta sitten tuli ammattivalokuvaaja?

Olen aina nauttinut siitä, että saan tehdä käsilläni jotain. Lapsena piirtelin paljon. Tein koulukirjojen sivuille pikkutarkkoja maisemia ja henkilöitä. Jossain vaiheessa kynä vaihtui kameraan. Kameralla pystyin luomaan niitä maisemia, joita en jaksanut kynällä piirtää.

Valokuvaus on mielestäni taidetta ja käsityötä, sillä se vaatii teknisen osaamisen lisäksi myös luovuutta ja näkemystä. Muotokuvaajan täytyy lisäksi osata työskennellä erilaisten ihmisten kanssa.

Nautin ihmisten kanssa työskentelystä, koska pääsen tutustumaan erilaisiin henkilöihin ja kuulemaan heidän tarinansa. Usein kuvattavia jännittää ennen kuvausta. Avoin vuorovaikutus ja rento ilmapiiri auttavat minua luomaan yhteyden kuvattaviin. Yhteyden avulla pystyn saamaan esiin henkilöiden persoonallisuuden ja luonteen parhaalla mahdollisella tavalla. Kuvauksen aikana jännitys on kuitenkin kadonnut ja lopputuloksena on tyylikkäät kuvat, jotka kuvastavat henkilön ainutlaatuista persoonaa.

Koulutuksen olen saanut Tampereella Visuaaliviestinnän Instituutissa, jossa olen suorittanut kuva-artesaanin (KIP) sekä valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT).

Antti Kemppainen
+358 50 4114845
antti@anttikemppainen.fi

Valokuvaaja Hämeenlinna  | Muotokuvaaja | Mainoskuvaaja | Antti Kemppainen